Kopernikański Ośrodek Integracji wraz z Jadalnym Ogrodem KOI zapraszają na jesienną degustację dyniowych potraw.
Kiedy? W niedzielę 16 listopada, w godz. 16-18
Gdzie? W "dużej piwnicy", w budynku "Integracja" Kopernikańskiego Ośrodka Integracji
Gdzie? W "dużej piwnicy", w budynku "Integracja" Kopernikańskiego Ośrodka Integracji
Dwa dania + deser przyrządzi 15-osobowy zespół kucharzy, kierowany przez Filipa Malinowskiego z Chwast Prast Vege Bistro.
W drużynach kulinarnych gotować będą ogrodnicy Jadalnego Ogrodu KOI oraz jego przyjaciele.
W drużynach kulinarnych gotować będą ogrodnicy Jadalnego Ogrodu KOI oraz jego przyjaciele.
Podczas wydarzenia:
- zasmakujecie nowatorskich potraw przyrządzonych z plonów zebranych w Jadalnym Ogrodzie KOI,
- weźmiecie udział w quizie,
- posłuchacie jak minął sezon ogrodniczy 2025,
- otrzymacie przepisy na przyrządzane tego dnia potrawy, abyście mogli ugotować je samodzielnie w domu.
- zasmakujecie nowatorskich potraw przyrządzonych z plonów zebranych w Jadalnym Ogrodzie KOI,
- weźmiecie udział w quizie,
- posłuchacie jak minął sezon ogrodniczy 2025,
- otrzymacie przepisy na przyrządzane tego dnia potrawy, abyście mogli ugotować je samodzielnie w domu.
Do udziału w wydarzeniu upoważnia bezpłatna wejściówka, którą można odebrać w Kopernikańskim Ośrodku Integracji, w dniach 3-14 listopada w godz. 9.00-15.00.
Wydarzenie otwarte - ilość miejsc ograniczona!
*Projekt "Welcome to Poland, welcome to NCU – grow among us" realizowany w ramach programu Welcome to Poland – nabór 2024 jest finansowany ze środków europejskich z Funduszu Europejskiego dla Rozwoju Społecznego 2021 – 2027 (FERS) w ramach projektu realizowanego przez NAWA pt.: Wsparcie instytucji szkolnictwa wyższego i nauki w obsłudze osób cudzoziemskich oraz Polek i Polaków wyjeżdżających za granicę” nr FERS.01.05.IP.08-0003/24.
ul. Lwowska 1, 87-100 Toruń